De unde vine cea mai bună cafea

La fel ca vinul, ciocolata sau ceaiul, și cafeaua este un produs al naturii. Există câteva caracteristici de bază care diferă în ceea ce privește aroma și cantitatea de cofeină, în funcție de climă, starea solului și modul de prăjire. Cu cât boabele de cafea au mai mult timp să ajungă la maturitate (de la 8 până la 10 luni), cu atât aroma lor devine mai complexă și mai bună. Când vine vorba despre cafea, putem identifica până la 1.000 de sortimente diferite.

Ca plantă, cafeaua este foarte sensibilă și are nevoie de o climă echilibrată. A fost identificat și locul perfect unde aceasta se dezvoltă în cele mai bune condiții, respectiv între 23 ° nord și la 25 ° spre sud. Principalele țări în care se cultivă cafeaua sunt în Africa, în America de Sud și Centrală și în Asia. 99% din cafeaua recoltată este Arabica sau Robusta. Boabele de cafea Arabica cresc la o altitudine de la 600 până la 2.100 de metri. Iar cele Robusta cresc la o altitudine mai mică de 800 m. Cafeaua crește în copaci mici sau arbuști care pot avea până la 15 metri înălțime. Frectul de cafea arată ca o cireașă și efectele acestuia au fost descoperite din întâmplare: ciobanii au observat că toate caprele preferau să-l mănânce, iar apoi nu mai dormeau și aveau multă energie.

[1] Școala de cafea a lui Thomas Schweiger
[2] Website: Asociația germană de cafea

De la NIVONA poți cumpăra cele mai bune boabe de cafea espresso, bazate pe un raport echilibrat între Robusta și Arabica, prăjite cu atenție în mod tradițional.